Meet your meat!

 

This is where your meat is coming from. This is not an exception, this is the 4th largest industry farm in the US.

Keep living in denial or take a look at this video, which is just one of thousands...

 

www.youtube.com/watch?v=wXINFXCcW5U&feature=youtu.be

 "The beef industry has contributed to more American deaths than all the wars of this century, all natural disasters, and all automobile accidents combined. If beef is your idea of 'real food for real people,' you'd better live real close to a real good hospital."

~ Neal D. Barnard, M.D

Bli vegetarian eller vegan!

 

Samla fakta, tänk till och sluta göra ursäkter. Att äta fabriksuppfödda djur är fel på så många sätt och olika nivåer.

Jag tycker att alla borde försöka vara vegetrian/vegan minst ett par dagar i veckan, om alla vore det iallafall en dag i veckan så skulle det göra stor skillnad i världen!

 

Det är verkligen oetiskt att äta kött, och om du nu inte bryr dig om djuren (vilket är min främsta anledning) så kan du istället bry dig om alla människor som svälter (om alla vore vegetarianer så skulle det finnas mat till alla), alla droger och antibiotika som du indirekt får i dig (som ges till de misskötta djuren för att hålla dem levande), en stor faktor till är den globala uppvärmningen och alla sjukdomar och virus som uppkommer av den sjuka djurhanteringen etc.

 

All denna fakta finns tillgänglig på internet och är resultat av vetenskapliga studier, för de som är skeptiska. Enkel statistik och logik. Så om du struntar i att miljontals djur lider i fabriker världen över (vilket jag tycker är sjukt att vissa rycker på axlarna åt) så kanske du iallafall bryr dig om dina barnbarns framtid. Om man nu ska äta kött kan man göra det från små välskötta bondgårdar eller vilt. Men dels måste man vara beredd att betala för det eftersom det är kostsamt att föda upp djur på rätt sätt, och dels så räcker dessa djur bara till någon procent av alla människor.

 

97-99% (beroende på djur) av allt kött, ägg etc. är massundustri producerat och alltså från djur som har fått trängas (även på varandra) på smutsiga golv, på genomskärande bur-galler, nästan alla skadade eller rörelsehindrade med smärtor bland döda individer, ihjälstressade för att sedan bli slaktade på vidriga sätt. Googla bl.a. farm factoring och kolla bilder. Det finns knappt lagar för hur djuren ska ha det, och de som finns följs ändå dåligt...

 

Frigående, ekologiskt, organiskt... betyder egentligen inte ett dugg. I vissa fall betyder det kanske bara att de inte fått antibiotika eller har haft ett fönster öppet ett par timmar in till fabriken där de befinner sig. Låt inte samvetet stillas så enkelt av små ord.

 

Worried about not getting enough protein in a vegan diet? Check this link out:

 

www.nytimes.com/2012/01/05/sports/vegans-muscle-their-way-into-bodybuilding.html?_r=1

 

 All beings tremble before violence.
All fear death.
All love life.


~Buddha

 

 

 "The eating of meat extinguishes the seed of great compassion."

~ Mahaparinirvana

This is how most pigs, produced for meat, live.

This is happening all over the world. Many people are still trying to deny it - if you havn't taken the step yet, try being a vegetarian by starting 1-2 days a week. It's not hard.

 

 

- Jenny Hutton Brissman